AnaVasilescu.ro - Variety

Clasificarea pompelor

 11032017 PompareFluide

Mediul in care traim a avansat atat de mult incat in momentul de fata avem foarte multe dispozitive la indemana ce au rolul de a ne usura viata si activitatile pe care le intreprindem. Pompa reprezinta unul dintre dispozitivele fara de care foarte multe activitati pe care le intreprindem ar fi realizate mult mai greu ori poate nu ar fi realizate deloc. Pentru a intelege mai bine importanta pompelor haideti sa sa vedem cate tipuri de pompe exista in momentul de fata pe piata de profil.

Dar inainte de a face aceasta clasificare trebuie sa stim ce reprezinta o pompa, nu-i asa? Pompa este dispozitivul care transforma energia mecanica in energie hidraulica cu scopul de a transporta anumite fluide. Avand in vedere ca am aflat definita pompei haideti sa vedem modul in care acestea se clasifica astfel incat in momentul in care ai nevoie de o pompa sa stii exact ce tip de pompa trebuie sa achizitionezi. Deoarece pe piata de profil exista o varietate mare de solutii pompare fluide achizitionarea unei astfel de pompe poate fi o sarcina destuld e grea in cazul in care nu ai cunostinte minime despre dispozitivele de pompare fluide.
Prima criteriul de clasificare al pompelor este in functie de fluidul transportat. In functie de acest criteriu putem achizitiona pompe care transporta un singur fluid precum si pompe care transporta doua fluide.
In functie de lichidul pe care il transporta pompele se impart in pompe hidraulice si pompe pentru gaze. La randul lor pompele hidraulice se impart in:
- Pompe submersibile;
- Pompe pentru ape uzate;
- Pompe pentru puturi;
- Pompe pentru suprafata;
Un criteriu foarte important atunci cand alegem tipul de pompa fluide pe care il achizitionam este modul de constructie al pompei. In functie de acest criteriu avem posibilitatea de a achizitiona pompe desmodrome ori pompe cinematice.
Nu in ultimul rand numarul de curse pe rotatie reprezinta un alt criteriu de clasificare al pompelor care transporta fluide. In functie de acest criteriu avem de ales intre pompe in care fluidul circula intr-un singur sens si pompe in care fluidul circula in ambele sensuri.
In cazul in care clasificarea pompelor prezentata in cadrul acestui articol nu va lamurit in ceea ce priveste tipul de pompa de care aveti nevoie recomand apelarea la un specialist in instalatii inainte de a decide ce tip de pompa va este necesara pentru a evita achizitionarea unui tip de pompa inutila.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 2277,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

1 comentariu

  • cosma vasile postat de cosma vasile Joi, 02 Noiembrie 2017 13:58

Lasă un comentariu