AnaVasilescu.ro - Variety

Choose a job you love and you will never have to work a day in your life

 08032017 joburi

Pe masura ce anii vietii mele trec, am tot mai mult convingerea ca viata este ca o calatorie in timpul careia noi toti trebuie sa ne insusim lectii minunate. Imi aduc aminte cu placere de fiecare etapa a vietii de pana acum, de oamenii pe care i-am cunoscut, de momentele pe care le-am peterecut. Fiecare etapa a vietii vine in intampinarea noastra cu ceva nou, suprinzator.

Sa nu uitam: cursul vietii depinde si de noi. Nu trebuie sa pe culcam pe o urechere ca indiferent de ceea ce facem, o sa avem parte doar de lucrurile care ne sunt predestinate. In ziua de azi poti avea un salariu frumusel indiferent de specializarea pe care ai ales-o. De cele mai multe ori si tu trebuie sa faci eforturi pentru a obtine acest lucru.

Eu nu sunt bucuresteanca si nici nu locuiesc intr-un oras mare. Am intalnit in schimb oameni din diferite orase si pe fiecare i-am intrebat ce posibilitati de angajare sunt in orasul lor de resedinta. Dintre toate raspunsurile primite am ales trei, un top trei. Ioana mi-a vorbit despre joburi in Cluj. Mi-a vorbit despre acest oras cultural, cu oameni diferiti, cu farmecul sau unic. Trebuie sa recunosc ca-mi vorbea atat de frumos si traia propriile cuvinte pe care mi le spunea. Imi spunea ca salariile sunt destul de mari fata de restul tarii, dar acest lucru il stiam si eu, deja ma documentasem. Faptul ca este un oras destul de departe fata de orasul meu natal, nu reprezinta un impediment. Atunci cand ne dorim un lucru cu ardoare, nimic nu ne sta in cale.

Oana, colega mea din generala mi-a vorbit despre joburi in Bucuresti. Era de asteptat tinand cont ca ea a plecat in acel oras imediat dupa terminarea liceului si de atunci spune ca a gasit orasul ei de suflet. Posibilitatile de angajare si de promovare sunt mari, e si de asteptat fiind vorba de capitala. La prima vedere este un oras aglomerat, dar nici nu putea sa fie altfel pentru ca vorbim de orasul cu cea mai mare populatie din tara. Mi-a spus ca s-a obijnuit cu stilul de trai de acolo atat de mult incat ii simte lipsa cand nu e acolo. Este clar ca avantajele acestui oras depasesc dezavantajele. Joburile din acest oras nu sunt deloc de ignorat.

Al treilea oras in ordinea preferintelor este Constanta. Subiectul joburi in Constanta l-am dezbatut cu Cristina. Este un oras care suprinde omul indiferent de anotimp. Intotdeauna mi s-au parut oamenii din orasele insorite mult mai relaxati, mai fericiti si din momentul in care am ajuns studenta la asistenti medicali generalisti am realizat ca intuitia mea a fost corecta. Atunci cand exista un tonus psihic pozitiv, lucrezi cu spor si depui pasiune in munca pe care o faci, lucru care nu va ramane neobservat.

Stii ce voi face acum dupa ce am ales un top trei cu orase posibile? Imi voi cauta jobul ideal pentru ca doar acela va face departajarea dintre aceste orase.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1348,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu