AnaVasilescu.ro - Variety

Ganduri la inceput de primavara

02032017 Turcia 

Turcia a fost, este si va fi mereu o destinatie care are multe de aratat, care atrage foarte multi turisti, chiar si acum cand apele politice sunt agitate. Dupa cum bine stiti, ma gandesc de ceva timp sa vizitez aceasta tara, mai exact de anul trecut din septembrie. De atunci si pana acum am cerut pareri de la toate persoanele din jurul meu care au vizitat aceasta tara. Omul are tendinta de a expune intamplarire intr-un fel la cald si altfel la rece. Consider ambele puncte de vedere importante.

Uneori, atunci cand iti doresti un lucru, trebuie sa depui efort sa il obti. In curand se va implini un an de zile de cand ma gandesc la bursa Erasmus. Am vorbit cu o doamna profesoara despre ea si mi-a spus ca, pana acum un an, cei care au plecat, au fost in Turcia. Deja ma vedeam acolo, imi place sa cunosc o cultura, o civilizatie noua. Trebuie sa recunosc ca ma incanta si faptul ca era o tara cu o clima placuta. Orasul fiind port si al treilea oras ca marime din Turcia, Izmir, deja ma vedeam pe fazela simtind briza marii, bucurandu-ma de fiecare val care se sparge de mal.

Relatia mea cu sefa este una buna, trebuie sa recunosc ca fiind cea mai mica din acel colectiv, am simtit cum ma protejeaza si rasfata de multe ori. Imi spunea ca o sa ma descurc acolo, chiar foarte bine si in limba romana. Aceste cuvinte mi-au adus aminte de o prietena care a vizitat aceasta tara si spunea: si daca spui doar Ceausescu, e suficient si lumea te ajuta. Cum sa nu iti doresti sa cauti oferte pentru urmatorul concediu, pentru aceasta tara?

Peste doua luni vor incepe inscrierile pentru aceasta bursa, am primit si confirmarea de la conducerea facultatii ca tara in care se va pleca nu mai este Turcia. Am simtit cum visele mi se darama. Am fost doua zile ingandurata, trista dar apoi mi-am revenit. Daca nu pot sa impusc doi iepuri dintr-o data, ii voi impusca pe rand. Aplic si la bursa si imi caut si oferte Turcia pentru un concediu de vis. Am invatat ca atunci cand un plan esueaza, intotdeauna exista un al doilea, al treilea plan care va duce la bun sfarsit ceea ce imi doresc. Rabdare si vointa sa existe. 

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1625,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu