AnaVasilescu.ro - Variety

Un Crăciun de neuitat

 20161205 craciun de poveste

Am ajuns la varsta la care pretuiesc mai mult persoanele alaturi de care imi petrec sarbatorile decat un cadou anume. Nu voi spune niciodata ca nu imi place sa fiu surprinsa cu diverse cadouri, desi multe dintre persoanele din jurul meu m-au auzit spunand, cel putin o data, ca nu imi doresc sa primesc nimic. Stiu ca li se pare ciudat pentru ca ma vad cat de mult admir brazii impodobiti. Cand eram eu foarte mica, toama lumea avea brazi artificiali. Acesti brazi au trei avantaje foarte importante: mult mai ieftini, mereu la indemana si natura este protejata.

Suntem in luna Decembrie. Vremurile nu mai sunt demult cum erau, nici iernile, nici sarbatorile, parca nici oamenii. Acum, luna Decembrie, vine acum fara zapada, vine plina de griji, de nevoi, de teama, de invidie, de rautate. Bisericile sunt pline de oameni cu sufletul gol, strazile sunt pustii, orasul desi gatit cu lumini de sarbatoare, totul este trist. Erau vremuri frumoase, un timp in care omul era mai aproape de oameni, iar ulita era prilej de bucurie. Astazi suntem ocupati, atat de ocupati ca nici Nasterea Mantuitorului nu ne mai opreste din drumul nostru spre nicaieri! Nu mai avem vreme nici pentru sarbatori, nici sa zambim, nici sa daruim, nu mai avem vreme, iar in indiferenta noastra nici nu mai simtim ca bate la usa Craciunul.

Pretul unei vizite neasteptate este imposibil de estimat in bani, iar fiecare moment pierdut nu mai poate fi recuperat. Consider ca viata noastra se masoara in momente frumoase, iar aceste momente le consider adevarate pansamente pentru sufletul nostru care, uneori, trece prin momente mai putin frumoase.

Imi doresc sa incercam, cu totii, sa recladim tot ce a fost. Sa facem ca atmosfera sa fie cea de sarbatoare, sa ne bucuram ca suntem, aici, impreuna. Prin rugaciune, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem sa recladim atmosfera dupa care tanjim. Cui nu ii e dor de clipele in care impodobeam pomul de iarna si cantam?

Se spune ca iubirea trece prin stomac. Pai si atunci, cui nu ii e dor de zarva din bucatarie pe care o faceam cand pregateam diferite bunatati? Chiar daca era mult de munca, munceam cu drag si nu simteam efortul acela. Si pe urma incepea curatenia finala. Munca este multa si obositoare, dar multumirea de la sfarsit e mult mai mare. Am observat un lucru, atunci cand lenjeria este noua, dorm mai bine si chiar mai mult. Eu prefer produsele magazinului e-Sarbatoare.ro . L-am descoperit dintr-o intamplare dar acum pot sa spun ca a fost una de bun augur.

Poate ca zapada nu o putem aduce, dar putem sa schimbam multe. Putem sa daruim timp din timpul nostru persoanelor dragi.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 2136,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu