AnaVasilescu.ro - Variety

Wine improves with age. The older I get, the better I like it.

 20160927 Wine Grapes Glasses

La inceputul lunii august va povesteam o mica parte din copilaria mea. Iata ca vremea pentru culesul strugurilor a sosit. Dulcea zarva este din nou de actualitate. A fost un an secetos si de aceea anul acesta, mustul si respectiv vinul, o sa fie foarte dulce, "ca mierea" imi sopteste mama. Uimita de interventia ei, imi intorc privirea catre ea si observ doua mustati rosii, ( oare de unde le are? ) si ii raspuns cu o privire calda.

Tanara generatie foarte rar ia parte la muncile gospodaresti, ma intreb: oare ei stiu ce este aceea o clacă? Din proprie experienta pot sa spun ca nu stiu cand trece timpul cand ne adunam la o clacă, iar treaba merge ca pe roate, pentru ca intreaga comunitate care se aduna pulseaza ca intr-un singur trup iar legaturile dintre oameni devin tot mai stranse. O clacă la culesul strugurilor este plina de veselie pentru ca oamenii canta, spun glume, ghicitori, proverbe, zicatori populare si uneori satirizeaza defectele unor oameni din sat.

In majoritatea locuintelor de la sat exista un storcator de struguri, dar in foarte putine exista si un teasc pentru struguri. Curiozitatea care ma caracterizeaza m-a indemnat sa aflu sa vad care este motivul acestei situatii. Majoritatea celor mi-au raspuns a fost din cauza pretului. La un astfel de raspuns, trebuia sa vad si cat este de scump, nu? Aducandu-mi aminte de magazinul Micul Gospodar am verifcat pretul acestuia. Pretul sau este 400 lei dar acum este la reducere si poate fi achizitionat la 349 lei. Aceasta presa de struguri ( cum i se mai spune ) are construtia din lemn si metal de calitate ceea ce asigura intretinerea usoara si o durata de viata indelungata. Are volumul de 40 litri si un diametru de 320 mm.

E mult, e putin pretul acestui teasc ? Te las pe tine sa decizi, eu mai precizez decat faptul ca Micul gospodar comercializeaza produse ideale pentru gradinari, cultivatori de struguri si mici fermieri.

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu