Imprimă această pagină

AnaVasilescu.ro - Variety

Intretinerea geometriei auto

20160723 geometrie roti

Primul semn ca este necesar sa treci pe la un service auto in vederea verificarii geometriei rotilor, este cand autoturismul vireaza in stanga ori in dreapta daca lasati volanul pe un drum drept. Procesul de reglare a geometriei se bazeaza pe ajustarea partilor de suspensie fata si spate.
Cum te poate afecta o reglare incorecta a masinii? Anvelope se vor uza mult mai repede, ceea ce nu reprezinta in niciun caz o prioritate…

Cand trebuie sa verifici geometria:
o Daca ai lovit un obstacol
o Daca ai constatat ca pneurile arata o uzura neuniforma
o Daca comportamentul vehiculului pe drum este unul neobisnuit (probleme de virare, probleme cu repozitionarea volanului dupa o curba, masina tinde sa se deplaseze spre lateral, daca tocmai ai achizitionat un nou set de anvelope; la inlocuirea unei compoenente a suspensiei, directiei etc.)
In principal, scopul verificarii geometriei este de a micsora uzura si de a creste confortul soferului si eventualilor pasageri, alaturi de a oferi o viata mai lunga anvelopelor, de a mentine performantele si totodata, de a reduce consumul de combustibil.
Reglajul geometriei rotilor are rol si in prevenirea devierilor, evitand riscul ca vehiculul sa se deplaseze in lateral.
Ce deosebiri exista intre geometrie si echilibrarea cauciucurilor? Multe persoane confunda geometria cu echilibrarea anvelopelor. Reglarea paralelismului se refera la reglarea unghiurilor rotilor pentru ca acestea sa redevina perpendiculare pe sol si in acelasi timp paralele intre ele, in vreme ce echilibrarea vizeaza miscarea rotii fara a produce vibratii ale autovehiculului la rularea cu diferite viteze.
Specialistii in domeniul auto va indeamna sa va achizitionati cauciucuri corespunzatoare indicilor de viteza si sarcina (sugerati de producator) numai de la distribuitori si producatori autorizati! Va oferim o gama diversificata de anvelope vara pentru dotarea vehiculelor din clasele: turisme, masini 4x4 sau vehicule de transport si va recomandam sa nu neglijati verificarea periodica a geometriei rotilor, pentru calatorii confortabile si sigure!

20160723 anvelopa

Nu uita: fii realist, doreste-ti mereu imposibilul!

Ad


 1713,    Variety
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."