AnaVasilescu.ro - Technology

De ce să instalați sisteme de control acces

20190111 sisteme de control acces

Un sistem de control acces este un mecanism sau sistem care gestionează accesul prin autorizarea sau revocarea drepturilor la activele fizice sau logice din cadrul unei organizații. Există mai multe tipuri de sisteme de control acces: controlul accesului fizic limitează accesul la campusuri, clădiri, camere, resurse fizice IT şi controlul accesului logic limitează conexiunile la rețelele de calcul, la fișierele de sistem și la date.

Pentru a asigura o clădire, organizațiile utilizează sisteme de control acces electronic care se bazează pe acreditările utilizatorilor, cititorii de carduri de acces și rapoarte pentru a urmări accesul angajaților la locațiile de afaceri restricționate. Unele dintre aceste sisteme de control acces includ panouri de control al accesului pentru a limita accesul la încăperi și clădiri, precum și alarme și funcţii de blocare pentru a împiedica accesul sau operațiunile neautorizate.

Sistemele de control al accesului efectuează autentificarea identificării și autorizarea utilizatorilor și entităților prin evaluarea acreditărilor necesare, care pot include parole, numere de identificare personale (PIN), scanări biometrice, jetoane de securitate sau alți factori de autentificare.

Rolul de bază al unor sisteme de control acces este de a menține oaspeții nedoriţi la distanţă sau, cel puțin, de a avea controlul asupra accesului. O unitate de depozitare poate beneficia atât de un sistem de intrare a uşilor, cât și de un sistem de intrare fără cheie pentru unitățile individuale de stocare. Accesul de la distanță este un avantaj imens, astfel încât persoanele fizice nu mai trebuie să călătorească în locații pentru a debloca sau a bloca ușile. Este ușor de făcut de la distanță economisind timp și bani. De asemenea, nişte sisteme de control acces se pot personaliza, astfel încât managerul poate avea control mai mare decât angajații pentru a asigura nivelul de acces dorit.

Scopul unor sisteme de control acces este de a acorda intrarea într-o clădire său birou numai celor care sunt autorizați să se afle acolo. Dispozitivul de blocare, împreună cu o cheie de alamă potrivită, a fost standardul de aur al controlului accesului pentru mulți ani; cu toate acestea, întreprinderile moderne doresc mai mult. Doresc să controleze cine trece prin ușile lor, dar doresc și o modalitate de a monitoriza și gestiona accesul. Cheile clasice au fost înlocuite de sisteme de control acces electronice bazate pe computer, care oferă acces rapid și convenabil persoanelor autorizate, în timp ce refuză accesul neautorizat.

Controlul accesului este o componentă fundamentală a programelor de securitate care asigură securitatea tehnologiilor și a politicilor de control al accesului pentru a proteja informațiile confidențiale, cum ar fi datele despre clienți. Majoritatea organizațiilor au infrastructură și proceduri care limitează accesul la rețele, sisteme informatice, aplicații, fișiere și date sensibile, cum ar fi informații de identificare personală și proprietate intelectuală.

Astăzi, în loc de chei, purtăm carduri de acces sau insigne de identitate pentru a intra în zonele securizate. Sistemele de control al accesului pot fi de asemenea utilizate pentru a restricționa accesul la stațiile de lucru, la sălile de fișiere care conțin date sensibile, la imprimante, precum și la ușile de intrare.

Protejați-vă compania cu sisteme de control acces

  • Gestionați securitatea fizică.
  • Controlați și gestionați de la distanță compania de pe laptop, tabletă sau telefon.
  • Rămâneți informat despre evenimentele critice prin notificări programabile livrate în timp real.
  • Monitorizați fluxurile video live de la camerele de securitate; vizionați clipuri video legate de evenimente importante.
  • Asigurați-vă conformitatea prin rapoarte personalizate de securitate livrate automat.


 1294,    Technology
Ana Vasilescu

Website anavasilescu.ro

"Fii realist. Dorește-ți mereu imposibilul..."

Lasă un comentariu